Huff, for et vær! ☁☁☂☁

Heisann! Her kommer den åttende posten. I dag har vi 2°C ute. Fint nok! Veien er veldig glatt og våt, så man må bli forsiktig når man går.

Jeg liker vinteren — hvit, myk, fluffy snø. Men etter en stund begynner snøen å smelte og regnet å falle ned. Da hater jeg det kalde klimaet. Dessuten har jeg kun et par vintersko, og de har ingen metallklips under. Jeg må kjøpe et par nye sko. Ah. Vinter er nesten ferdig, så jeg trenger dem ikke.. kanskje.

Det tok kortere tid å sende barna i barnehagen på akebrett. Men to barn på et lite akebrett ble veldig tung for meg, og så hadde jeg vondt i armen min. I tilleg burde jeg bære et par pose av skitne barna dress og klær å vaske i samtidig. Jeg må gjemme akerbrettet. hahaha

Når kommer våren? Faktisk er jeg ikke helt sikker på at jeg må ha våren i stedet av vinteren. Vår betyr en masse av pollen i luften, og så kan jeg få ny allergi. Pft. Sommeren liker jeg best! En masse sol.. og noen fri dager. ☼ Jeg flyttet til Norge, men jeg er fortsatt ei jente fra tropiske øyer som heter Filippinene. 😉

Oy. Jeg liker årstider i Norge, jeg! Jeg klager ikke, nei. Jeg tenker på at jeg kan og vil gjerne bo i Norge i hele livet mitt. Forskjellige årstider og vær gjør livet fargerike. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær! Hmm.. dårlige klær har jeg akkurat nå, så.. hahaha Jeg bør satse på gode klær som passer på de forskjellige årstider her i vakre Norge. ❤

Hvorfor skriver jeg om vær, spør du. Kapittel 8 handler om det og årstider i Norge og klær som Nordmenn ta på seg vanligvis. Jeg har lært noe om grammatikk også: leddsetninger med at og om, imperativ, når man bruker derfor og  fordi, svarord jo, og modifiserende adverb vel. Jeg forstår helt ikke hvordan man bruker vel, men.. jeg.. det er adverbum, så det må beskrive et verb, en adjektiv eller et annet adverb.

Sånn. Her er noen uttrykk fra kapittel 8 av På Vei boka. Lykke til og ses!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s