I begynnelsen

Hei! Jeg heter Maerose, og er 25 år gammel. Jeg kommer fra Filippinene, men nå bor jeg i Norge. Filippinene ligger i Sør-øst Asia, og har 7,107 øyer. Familien min bor på landet, ikke langt fra kysten av den største innsjøen på Filippinene. Da jeg var 16 år, flyttet jeg ut for å studere på universitetet i hovedstaden – Manila. Selv om ble jeg ferdig med utdanning fortsatte jeg å bo i byen.

Jeg har utdanning som lærer, og jobbet som en i et år før jeg kom til Europa. Jeg har også erfaringer med andre slags av jobber, slik som assistent på et bibliotek, privatlærer, og salgrepresentant i et call center selskap. De siste to år og fire måneder bodde jeg i Danmark. Derfor kan jeg snakke dansk, og så kan jeg forstå også litt norsk. Jeg kan også god engelsk, filippinsk, litt koreansk og tysk.

Jeg har vært i Norge for fire måneder siden. I August 2015 gikk jeg på språkskole i Oslo for å lære norsk. Det var en morsom opplevelse. Jeg traff noen venner både fra hjemmelandet mitt og fra andre land i verden. Dessverre måtte jeg stoppe etter to måneder, og bare lære selv i hjemme. Jeg har lært noe i klassen, men ikke så mye.

Jeg kan si at jeg er fast bestemt og motivert til å lære norsk. Jeg vil gjerne bli flink med å snakke og å skrive. Akkurat nå bor jeg hos en deilig norsk familie i Bærum, og jeg øver uttale min gjennom å snakke med barne noen ganger. Men jeg synes at det er ikke nok.

For å lære effektivt bestemmer jeg å lage lyd-filer og filmer på norsk. I tillegg skal jeg skrive noen tekster her på bloggen min. Noen skal lese dem og legge en kommentar, kanskje. 😉 Men det er greit hvis noen ikke vil. Det er personlig uansett. Jeg vet at jeg vet (unnskyld, kan ikke tenke på en andre ord med det samme betydning) ikke så mye vokabular og uttrykk, men jeg lære flere og flere ord hver dag. Jeg lære også grammatikk. Dansk og Engelsk grammatikk sammenligner med norsk grammatikk, men selvfølgelig, ikke helt! 🙂

Hmm.. Jeg er forelsket i Norge. Nordmenn er glade og varme og vennlige. Og naturen er kjempe vakker! Det har vært vanskelig for meg å bo her siden begynnelsen, men jeg kan klare utfordringene, tror jeg! 😉

Her er noen uttrykk fra Kapittel 1 av På Vei tekstbok. På det første kappitelet lærte jeg om hvordan man hilser og forteller om seg selv, hvor hun/han kommer fra, sitt land og språk.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s