Fra morgen til kveld

Woot! Heisann! Her kommer den femte posten! Kapittel 5 handler om tid, daglige rutiner (igjen???!), hjemme og ute. Jeg lærte om hvordan man forteller klokka, snakker om tider på dagen (daglige gjøremål, jobb og avtaler), beklager om noe, og bestiller på kafe. Noen ganger prøver jeg å spørre mennesker på norsk når jeg er ute, fx på kafe, på museum, eller i en butikk. Den blir vanskelig, men jeg kan ikke tenke på andre måter for å snakke norsk. Å ja. Jeg snakker med barna hver dag, men det er.. “barnanorsk”. 😛

Hvordan går en vanlig dag for meg? 😉 Vekkerklokka ringer kl. 6 om morgenen. Jeg står opp, tar en dusj, og pusser tennene mine. Noen ganger gjør jeg litt trening før jeg går på badet. Etterpå sjekker jeg vaskerommet, legger noen klær i vaskemaskinen og la den kjøre mens jeg gjør andre husarbeid. Klokka sju må jeg bli oppe på kjøkkenet for å lage frokost til barna og å rydde opp. Jeg hjelper barna med å ta klær på seg, pusse tennene deres, og bli klar til å gå i barnehagen. Barnehagen ligger i nærheten, så tar vi langveien eller veien i skogen, som er kortere.

Klokka halv ti gjør jeg rent i huset, rer opp sengene, stryker klærne, osv. Jeg har fri midt om formidaggen, et par timer som jeg bruker for å spise lunsj eller lære norsk eller ser på dramaserie og nyheter på PC-en. Klokke tre er jeg tilbake på kjøkkenet og begynner å lage middag. Etter en stund henter jeg barna i barnehagen, passer på dem mens jeg dekker på bordet. Klokka fem spiser vi middag. Etter at jeg rydder opp på kjøkkenet har jeg fri. Om tirsdag kvelden har jeg fri også. Barna blir hos mormor og besse, så får jeg tid for å gå på deit eller lære mer norsk, få besøk av venner, eller bare slapper av hjemme.

Om lørdagen må jeg passe på barna et par timer, så kan vertsforeldrene mine handle mat fra butikken. Etterpå har jeg fri til søndag kvelden. 😉 Jeg har mange hobbyer — lese bøker, lage mat, synge, tegne og male, gjøre noe kreativ, besøke venner, gå på tur, reise, strikke, skrive eller lage entries på bloggen min, og prøve noe nytt. Nylig fikk jeg meg en kjæreste, så bruker jeg også tid på å være sammen med ham. ❤

Jeg liker mitt liv veldig mye. Har mange drømmer og jeg er fast bestemt på å nå dem! 🙂 Ha! Veldig inspirert! Men ja… Vanlig dagen som ble beskrevet er den som driver meg på tida. Den skjer på de neste 18 måneder. 😀

OK! Her er noen uttrykk fra kapittel 5 av På Vei boka. Håper at dere vil finne filmen hjelpsom. Ses senere! Stor klem!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s