Min historie

Woot! Heisann! Jeg heter Maerose, og jeg kom til Norge for nesten sju måneder siden. I 28 måneder bodde jeg i Danmark, så jeg visste noe om skandinaviske kultur og tradisjoner og språk allerede. To av søstrene mine bor i Danmark. Jeg tenkte på å bli der også, men skjebnen har en annen plan for meg.

Jeg bestemte å flytte til Norge og jobbe og bo hos en deilig familie i Bærum. Fire måneder før jeg flyttet besøkte jeg familien en helg i mars. Vertsfamilien min bor i et hus med barnehagen i nærheten. Det tar 18 minutter å gå på Tbane og trikk stasjoner og ca 15 til bussholdeplassen. Vi har et flott utsikt og huset er ikke så stort men ikke så lite også. Derfor liker jeg å bo hos dem for to år. I tilleg har jeg men egen bad!

Jeg har skrevet om hva jeg gjør her i Norge, men ikke om hva jeg gjorde før. Jeg jobbet som lærer i et år, og hadde mange erfaringer med andre slags av jobb. Jeg jobbet på et bibliotek, et call-center selskap, og i et advkatfirma som privat lærer til hjemløse barn. Jeg jobbet også som privat tutor til skolebarn mens jeg studerte på universitet. Familien min er ikke rik, derfor måtte jeg studere og jobbe samtidig.

Jeg liker også å bli frivillig og å delta i sosiale arrangementer. Faktisk savner jeg å jobbe på en profesjonell måte. Jeg vil ha jobben min på et annet verksted. Jeg er glad å hjelpe vertsfamilien min hver dag, men jeg tenker også på drømmer mine. På tida prøver jeg å lære mye norsk. Det skal hjelpe meg med å finne et jobb å få plass på universitetet i fremtiden.

I dag begynte jeg med nivå A2. Nivået dekker kapitlene 10-16 av På Vei boka. Med det første kapitlet lærte jeg om yrkesmuligheter i Norge, kultur og forventninger og fritidsaktiviteter. Jeg leste flere lange tekster på norsk, og visste hvordan man forteller om bakgrunn og erfaringer, snakker om aktiviteter i fritida og skriver invitasjon. Om grammatikk lærte jeg om eiendomsord, genitiv, ordenstall og årstall, og flere verb.

Her prøver jeg å lese en tekst fra kapittel 10 av boka. Jeg har  ingen CD, så beklager hvis jeg sa noe galt. Nyt min aksent! 🙂

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s