Interkulturelle erfaringer

Ha! Kapittel 12 av På Vei boka er interessant. Det handler om Norge — tall, geografi, topografi, klima, kultur og kulturmøter. Jeg synes at Filippinene er en melting pot av forskjellige kultur, på grunn av kolonisering. Vel.. det er også Norge. Norge tibyr karrieremuligheter og trygghet. Derfor flytter mange mennesker til landet hvert år. De vil ikke miste å få sjansen for et bedre liv. I tillegg er Norge et paradis som har vakker natur og naturopplevelser. Utdanningssystemet er også annerledes. Livet på Filippinene var IKKE så vanskelig for meg, men jeg bestemte å reise ut fra komfortsonen min. Jeg vil oppleve selv hva Norge betyr for mange mennesker.

Jeg har lest noe informasjon om landet i boka. Jeg kan si at både Norge og hjemlandet mitt er vakker og fargerik. Norge er 323 802 km2, mens størrelsen av Filippinene er 300 000 km2. Derimot har Norge kun ca 5 millioner innbyggere. Filippinene har ca 98 millioner! hahaha Så tror jeg at det er på tida at Filippinene lære å bruke andre måter av prevensjon annet enn den naturlig familieplanlegging.

Begge to har vaker natur, men Norge har sterkere måter av implementering av lover som beskytter territorium deres. Jeg har ikke klager på trygghet og sikkerhet i Norge, de har de beste i verden, men livet på Filippinene er utfordrende og målrettet (?). Forestille seg av alle de naturlige og unaturlige farer vi har der på øyene. 😉

Jeg liker livet mitt som innvandrer i Norge. Dessuten håper jeg at landet skal ikke bli like som Danmark. Søstera mi har noen problemer med visumsøknad, etter at Danmark endret reglene sine på et øyeblikk! Og Danmark er ofte på nyhetene på grunn av rare reglene  deres om flyktninger. Anyway..

Jeg har en masse opplevelser om interkulturelle erfaringer i utlandet, men jeg har desverre ikke så mye tid. haha

Jeg er veldig, veldig glad at jeg fikk plass på Norsk trin 3 kurs på Oslo Universitetet i sommer. 😀 Skål! Det er ikke en spøk, så jeg må ikke ta lett på det! Go, go Maerose! Heldigvis prøver kjæresten min å hjelpe meg med å øve. Vi snakkes på norsk denne helga! Oy!

Sånn. Her er en tekst som jeg lest fra boka. 😉 Ha! Jeg er ikke alene. Mange føler seg utførdret med å integrere seg i det norske samfunnet. 😉 Lykke til!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s