Boformer

Heisann! Her er den første av de siste fire kapitler av På Vei boka. Jeg får vanskeligere og lengre tekster. 😀 Men det går greit. Jeg liker å lese på norsk. Å prate med noen på norsk er fortsatt ikke min favorit ting å gjøre, men kjæresten min har det rett. Jeg vil lære fortere hvis jeg øver å snakke med noen voksne på norsk.

Så.. hva handler kapitlet om? Jeg lærte om boformer, ting i huset, og retning. Det er forskjellige muligheter, hvis man skal bestemme hvilken boform å ta. Man kan bo på hybel, i leilighet, i enebolig, i rekkehus, eller i kollektiv. Familien min på Filippinene bodde i en leiglighet i byen i et par år. Da foreldrene mine fikk to barn flyttet vi ut i ei hytte på landet og ble der i fem år. Så kom det tredje barn. Da jeg ble seks år flyttet vi ut igjen i byen. Vi har bodd i et rekkehus for ca 20 år.

I 2007 flyttet jeg ut og bodde i en dorm inne universitetet i byen i tre år. Etterpå bodde jeg på en hybel i to år. Ha! Jeg flyttet ut mange ganger. I Danmark opplevd jeg å bo på landet, i byen, og i en bofælleskap. Her i Norge bor jeg hos en norsk familie som eier et enebolig litt utenfor byen. Jeg har min eget rom og bad, men jeg har tilgang til andre deler av huset. Min situasjon er annerledes enn før. Jeg bør være fleksibel med arbeidstimer, fordi jeg jobber og bor på det samme stedet.

I fremtiden ønsker jeg å bo ikke på arbeidsplassen. haha

Vel.. det er en interessant historie i boka som handler om en hund og en ulv. 🙂 Ulven er fri, men den mangler mat og jobb. Hunden er bundet fast, men mennesker tar seg på den! Og så får den alt den trenger for å leve. Hvilken situasjon er bedre??

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s