Mine planer og ønsker

Woot! Heisann! Det er kun to kapitler igjen før jeg blir ferdig med nivå A2. Jeg har lært mange nye ord og uttrykk. Jeg synes det er viktig å lære dem utenat, selv om det er vanskeligere å gjøre da man ble eldre. 😛 Kapittel 15 handler om jobbsøkning og arbeidsmarkedet i Norge. Det blir hjelpsom for meg i fremtiden.

Jeg er utdannet som lærer på hjemlandet mitt. Det var ikke en spøk å bli ferdig med utdanning på universitetet men jeg klarte det. Samtidig jobbet jeg som privat lærer, student-assistent på biblioteket, og call center representant for å tjene penger selv. For et år lærte jeg på en privat skole. Det var en av de minneverdige erfaringene jeg hadde. Jeg savner fagmiljøet — klasserommet, fakultetet rommet, studentene, leksjoner, osv. Jeg savner å lære på skole.

For nesten tre år siden begynte jeg å gjøre noe annerledes. Jeg kan ikke tenke på meg selv i fremtiden som noen som jeg er på tida. Jeg vil gjerne studere videre, og det har jeg planlagt for mange år siden. Hadde jeg ikke flyttet ut fra Danmark skulle jeg ta utdannelse der borte. Men jeg synes det var en god beslutning å flytte til Norge. Jeg er snart klar med å få flere muligheter i livet. Jeg tror det er spennende å få se hva jeg skal bli i fremtiden. Først må jeg klare å snakke på norsk, og så bestemmer jeg hvis jeg skal ta videre utdanning i pedagogikk, eller hvis jeg skal endre karierre og begynne på nytt.

I tilleg må jeg finne en deltid jobb. Å bestå norskprøve 2 er et krav av de fleste arbeidsmulighetene, men vertsforeldrene sa at jeg trenger ikke å ta prøven. Jeg er litt skeptisk, så jeg tenker på å ta prøven i mai. Ha!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s