Kapittel 4: Hva gjør du for å holde deg i form?

Heisann! Det er meg igjen! Jeg har nettopp blitt ferdig med å ryddig huset opp og nå bare venter på at maskinene blir ferdig med sin del av jobben. Dette er en av de gode fordelene av å bo i Norge. Landet er så moderne at det er lettere å gjennomføre husarbeid. 😉

Nå skal jeg skrive om mat og helse. Jeg har lest et par artikler om sunne og usunne mat og god og dårlig helse. Jeg har også lært om forskjellen mellom innvandrere og etniske nordmenn når vi snakker om helse og helse i praksis.

Jeg kom fra Sørøst-Asia. Dermed pleide jeg å spise mye ris, fisk og tropiske frukter og grønnsaker. Filippinere spiser ris sammen med andre matrett (kjøtt, fisk, grønnsaker, osv) tre ganger i løpet av dagen. Mellom disse måltidene spiser vi små matbiter, som chips eller sandwiches (smørbrød med forskjellige pålegg). Det vil si at vi spiser fra tre til fem ganger om dagen. Men vi krever mye energi fordi vi bor i et veldig varmt land, hvor sola kommer høyt opp hver dag og forbrenner kaloriene mye fortere! Selv om vi spiser ganske mye på Filippinene, blir mange av oss slanke på grunn av rask metabolisme og varmt vær. Vi svetter mye, eh?

Da jeg flyttet til europa begynte jeg å endre matvaner. Nå spiser jeg ikke så mye til frokost og det har blitt sjeldent ris til middag også. Jeg har lært å spise skandinaviske matretter. På grunn av det kalde været krever kroppen min ikke så mye karbohydrater. Metabolismen bremser også ned. Men alder har noe å gjøre med det også, tenker jeg. Jeg prøver å spise sunt, men det er utfordrende. For å holde meg i form går jeg mye på tur med venner eller med kjæresten min. Jeg liker ikke å styrketrene, selv om motivasjonen ofte er til stedet.

I alle fall prøver jeg å være frisk. Det koster for mye å bli syk i Norge. :O

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s