Kapittel 4: Hva gjør du for å holde deg i form?

Heisann! Det er jeg igjen! Jeg har nettopp blitt ferdig med å ryddig opp, og jeg bare venter på maskinene. Dette er en av de gode fordelene av å bo i Norge. Landet er så moderne at det er lettere å klare husarbeid. 😉

Nå skal jeg skrive om mat og helse. Jeg har lest et par artikler om sunne og usunne mat og god og dårlig helse. Jeg har også fått vite om forskjellene mellom innvandrere og etniske nordmenn når vi snakker om helse og helse praksis.

Jeg kommer fra Sørøst-Asia. Dermed pleide jeg å spise mye ris, fisk, og tropiske frukt og grønnsaker. Filippinere spiser ris med matrett tre ganger i løpet av dagen. Mellom disse måltidene spiser vi matbiter slik som eksotiske snacks eller sandwiches. Det vil si at vi spiser fra tre til fem ganger om dagen. Men vi krever en masse energi fordi vi bor i et veldig varmt land, hvor sola kommer opp hver dag! Selv om vi spiser ganske for mye på Filippinene, blir mange av oss slanke mennesker på grunn av rask metabolisme og varme vær. Vi svetter mye, eh?

Da jeg flyttet til Europa begynte jeg å skifte måltider. Nå spiser jeg ikke så mye til frokost, og jeg sjelden spiser ris også. Jeg har lært å spise skandinaviske matretter. På grunn av kald været krever kroppen min ikke så mye fiber og carbs. Metabolismen bremser også ned. Men alder har noe å gjøre med det også. Jeg prøver å spise sunt, men det er utfordrende. For å holde meg i form går jeg (med venner eller kjæresten) på tur. Jeg liker ikke å trene, men noen ganger føler jeg motivert. Da gjør jeg litt mosjon.

I alle fall prøver jeg å være frisk. Det koster for mye å bli syk i Norge. :O

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s