Kapittel 9: Hvor mye koster ytringsfriheten?

Hallo! Endelig ble jeg ferdig med jobb, og så fikk jeg tid til å lære mer norsk. Jeg gleder meg til sommer norskkurs! Jeg er faktisk litt bekymret. Jeg tok plasseringstesten for to dager siden — fikk ikke resultatet og så visste ikke hvis jeg trengte å skifte trinn. Alt skal stå på plass den 25.juni, når sommerskolen begynner.

Dette kapitlet er interessant. Det handler om medier – medienes rolle, ytringsfrihet og personvern, kildekritikk og opphavsrett. Vi har mye frihet når det gjelder selvutfoldelse. Noen ganger misbruker man det og skader andre mennesker gjennom ord.  Men for pressen som bare gjør deres jobb på en ærlig måte er det urettferdig å bli drept. Jeg henviser til uttalelse av presidenten til Filippinene. Han sa at pressen fortjente drapene, på grunn av misbruk av ytringsfriheten. Det var helt gal. Han truet også pressen for å boikotte hans pressekonferanser. Hvem er han??

Mange begynner å hate han (ham). Han er ikke lett å forstå og han visser umoral gjennom hans uttalelser, slik som en uskolert leder. Han holder den høyeste og viktigste stillengen på landet, men han gjør det vanskelig for folket å stole på ham. Herregud. Jeg håper den beste for mitt hjemland. Kanskje er jeg ikke kvalifisert å kritisere ham, pga at jeg ikke bor på Filippinene nå, men jeg er fortsatt filippinsk og jeg bryr meg om framtiden til landet.

Medier. Kjæresten min gikk på en seminer i byen. De snakket om bruk av facebook på jobb. Appen skal være brukt innenfor bedriften, og skal være en annen medium av kommunikasjon. Jeg synes at det er ingen bruk for den. Det er allerede en masse apper og medier. Ansatte skal bare være forvirret. Dessuten synes jeg at facebook må bli et sosialt medium og ikke annet. Facebook bør konsentrere seg med hva skjer utenfor arbeidsplassen. Jeg er litt skeptisk om en “serious.. business-mode Facebook”. Men ja.. jeg vet ikke helt om appen. Da skal jeg slutte med å skrive om den.

Jeg har lært mye om medier, særlig typene og formene. Takker til nettbasert kurs ved Folkeuniversitetet. Jeg tror at jeg begynner å ha “grammar fatigue”. Det gjør vondt i hodet når jeg lærer nye ting om norsk grammatik! haha Jeg tar en pause.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s