Kapittel 3: Min drømmebolig

Heisann! Nå skriver jeg igjen på bloggen om hvordan det går med min selv-læring av det norske språket. Jeg leser boka Stein på Stein på andre gang for å forberede meg til norskkurs i sommer. Boka brukes på nivå B1, og nå har jeg lest kapittel 3.

Det tredje kapitlet handler om personlig økonomi, boligforhold og boutgifter og miljøspørsmål. Jeg skrev om boformer i Norge før: Boformerog jeg fortalte om de boformene jeg hadde tidligere, både på Filippinene og i Europa.

Gjennom kapitlet lærte jeg om hvordan nordmenn finner et sted å bo, om regler og boutgifter man må ta hensyn til eller tenke på og nye ord knyttet til konto, budsjett, gjeld, rente, kapital, kostnader, å legge inn et bud, osv. I tillegg fikk jeg noen gode råd på hvordan å ta vare på miljøet, slik at jeg kan få bedre økonomi og samvittighet samtidig.

Akkurat nå bor jeg på en hybel. Jeg får gratis kost og losji, men de skattes. Alt “gratis” skattes som lønn. 😛 Jeg har først lært noe om boligforhold da jeg traff kjæresten min. Han har bodd i en leilighet før og gjør det fremdeles, så han vet hvordan prossesen er når man leier eller eier. Jeg ble med ham da han gjorde en visning av den gamle leiligheten han solgte. Prossesen så komplisert ut, men med litt hjelp av megleren gikk alt bra.

Tidligere har jeg planlagt å bo alene i en leilighet i byen. Men det kan endre seg siden jeg fikk meg en kjæreste. Jeg er fortsatt skeptisk til å bli samboer med noen, men jeg må tenke på fordelene først og fremst, og det har jeg ikke gjort. Jeg skal bestemme når den tiden kommer. Derimot er jeg helt sikker på at jeg ønsker å bo i en liten enebolig i fremtiden, som har et lite bibliotek, kjøkken, osv.  Drømmeboligen min er ikke så stor, så det blir lett å vaske/rengjøre og man kan se hverandre og hva de er opptatt med. Jeg nysgjerrig som sånn.  Dessuten blir huset en bygning hvor man kan kose seg når man ikke er på ferie. Jeg drømmer om å reise verden rundt, så jeg ikke skal bli hjemme hele tiden, tror jeg.

Jeg vet at det ikke er så billig å eie et hus i Norge, eller i et annet land. (Jeg har faktisk tenkt på å eie et hus på Filippinene, siden det er billigere.) Men jeg skjønner at det ikke er umulig å kjøpe et hus i Norge! Man må bare stå på, jobbe hardere og spare penger. Da blir det en drøm som man kan nå. 🙂

OPPDATERING: 16.feb.2022 Jeg eier nå en leilighet (siden 2009) og en bil (siden 2021) sammen med mannen min. 🙂 Yay!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s