Kapittel 3: Min drømmebolig

Heisann! Nå skriver jeg igjen på bloggen om hvordan det går med norsk selv-læring. Jeg prøver å lese boka Stein på Stein for andre gang for å forberede meg til sommer norskkurs. Boka er brukes på nivå B1, og nå har jeg lest kapittel 3.

Det tredje kapitlet handler om personlig økonomi, boligforhold og boutgifter, og miljøspørsmål. Jeg skrev om boformer i Norge før: Boformerog jeg fortalte om boformene jeg hadde tidligere, både på Filippinene og i Europa.

Med kapitlet lærte jeg om hvordan norske mennesker finner et sted å bo, reglene og boutgiftene man må kjenne til eller tenke på, og nye ord knyttet til konto, budsjett, gjeld, rente, kapital, kostnader, å legge inn et bud, osv. I tillegg fikk jeg noen gode råd for å ta vare på miljøet og få bedre økonomi og samvittighet samtidig.

Akkurat nå bor jeg på en hybel hos en norsk familie. Jeg får gratis kost og losji, men de skattes. Alt “gratis” skattes som lønn. 😛 Jeg har først lært noe om boligforhold da jeg traff kjæresten min. Han har bodd i en leilighet før og gjør det fremdeles, så han visste hvordan prossesen er når man leier eller eier. Jeg ble med ham da han gjorde en visning av den gamle leiligheten. Prossesen ser komplisert ut, men med litt hjelp av megleren går alt bra.

Tidligere har jeg planlagt å bo alene i en leilighet i byen. Men det kan endre seg siden jeg fikk meg en kjæreste. Jeg er fortsatt skeptisk til å bli samboere med noen, men jeg må tenke på fordelene først og fremst, og det har jeg ikke gjort. Jeg skal bestemme når det er på tide. Derimot er jeg helt sikker på at jeg ønsker å bo i en liten enebolig i fremtiden, som har et lite bibliotek, kjøkken, osv.  Drømmeboligen min er ikke så stor, så det blir lett å vaske og man kan få se hva hverandre er opptatt med.  Dessuten blir huset en bygning hvor man kan kose seg når man ikke er på ferie. Jeg drømmer om å oppleve hele verden, så jeg ikke skal bli hjemme hele tiden, tror jeg.

Jeg vet at det er ikke så billig å eie et hus i Norge, eller i et annet land. (Jeg har faktisk tenkt på å eie et hus på Filippinene, siden det er billigere.) Men jeg skønner at det ikke er umulig! Man må bare stå på på jobb og spare penger. Da blir det en drøm som man kan nå. 🙂

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s