Familieliv: Jeg savner familien min. <3

Woot! Hei på dere! Her kommer den fjerde posten for å lære norsk selv. Kapitel 4 handler om familieliv, mat og måltider, ting i huset, og daglige gjøremål. Og så skal jeg skrive om familien min både her i Norge og på Filippinene, og litt om det som gjør meg opptatt vanligvis.

Ok.. Jeg ble oppdratt på hjemmelandet mit av foreldrene mine. Faren min jobber som sjåfør, og mora mi eier en lille butikk. Pappa jobbet på en fabrikk før, og det var der hvor han traff Mamma. De kom fra to ulike øyer på Filippinene. Anyway.. Bedrift endret administrasjon og politikk etter en stund, og skaffet flere maskiner, slik at de måtte si opp mange. Pappa elsket jobben sin, men han ikke kunne gjøre noe, særlig at han var en signifikant medlem av arbeidstakeres “union”. Alt gikk bra likevel. Nå bor begge to og lille søstra mi i huset vores på landet.

Jeg har ei stor søster og to yngre søstre. To av søstrene mine bor og studerer i Danmark, mens den yngste bor sammen med foreldrene mine på Filippinene. Vi hadde det veldig bra sammen før. Pappa og Mamma sendt oss barna på skolen, og så gjørde vi mange ting sammen på fritida. Vi delte også husarbeid, og vi har hatt et veldig sterkt bånd som familie. Da jeg ble 16 flyttet jeg til byen for å studere og jobbe samtidig. Etter en stund flyttet storsøstera mi til utenland, og så fikk oss mindre tid sammen. Vi bare blir sammen på spesielle feiringer slik som jul, påske, eller “graduation”.

Etter en liten stund bestemte jeg og lille søster å flytte utendlands også. Jeg ville så gjerne reise til mange land, og kunne ikke vente lengre. De siste 33 måneder bodde jeg hos fire verstfamilier. Først bodde jeg på landet i Danmark hos en familie av 5 personer – far, mor, datter, og tvillinger. Etter åtte måneder skiftet jeg vertsfamilier. Jeg bodde neste hos en familie av 5 personer også – samboerer foreldrene, sønn, datter, og baby. De bor i den rike delen av Danmark. Etter åtte måneder flyttet jeg ut igjen og bodde hos en deilig familie av 5 personer – far, mor, to tenåring sønner, og ei datter. De bor i et bofælleskap, så hadde jeg rare erfaringer mens jeg ble hos dem i 12 måneder.

Akkurat nå bor jeg hos en deilig familie har i Norge. Vertsforeldrene mine jobber fulltid, og så passer jeg på de to små døtre. Jeg hjelper med husarbeid, og i generelle liker jeg det jeg gjør. Jeg har noen venner i nabolaget, og nylig hadde jeg en svensk kjæreste som inspirerer meg. ❤ Siste gangen skrev jeg om ham.. Jeg forventet ikke at vi skal bli kjærester. 😉

Jeg vil gjerne få ny eller videre utdannelse her i landet etter to år. Til slutt håper jeg å bo i Norge og å nå drømmer mine om å reise verden rundt. (Ha! Vet ikke hvis jeg bruker riktig grammatikk. haha)

Så… daglige gjøremål. Jeg har skrevet om dem før, tror jeg. Å ja. Jeg vil ikke snakke om dem nå da. hahaha

Jeg skal fortsette med å lære norsk.. Skal påmelde meg på et nettbasert kurs snart. Jeg håper at jeg skal få plass på universitetet etterpå. Fighting! Her er noen uttrykk fra kapittel 4 av På Vei boka. Lykke til!

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s